Tips Bisnes Mobile Spa | 7 Sebab Kenapa Buka Kedai Spa Kecantikan Sekarang Boleh Merugikan Anda

Anda bercita-cita untuk BUKA KEDAI SPA KECANTIKAN anda sendiri? Memang menarik jika ada kedai spa di premis sendiri.

Sudah tentu lebih hebat jika nama kedai spa terpampang megah di shopping mall dan dikunjungi ramai pelanggan termasuk artis dan selebriti. Anda jadi owner kedai spa kecantikan yang popular. Hebatnya!

Perkhidmatan Spa Bergerak Mobile Spa Elysyle Home Facial Elken Malaysia Bisnes Mobile Spa Kecantikan Elken Perkhidmatan Spa Ke Rumah Kuala Lumpur

Mempunyai impian tidak salah. Tapi anda perlu fikirkan risiko membuka kedai spa berbanding memiliki bisnes mobile spa (tanpa kedai).

Anda boleh untung berlipat kali ganda jika buat bisnes modal spa dengan modal dan risiko yang sangat rendah berbanding membuka kedai spa!

Sebelum anda meneruskan niat untuk membuka dan memiliki kedai spa kecantikan, sila baca 7 sebab kenapa jika anda buka kedai spa kecantikan pada masa sekarang anda akan rugi besar.

1) Kos Permulaan (Setup) Sangat Tinggi

Nak buka kedai spa kecantikan atau apa-apa kedai yang berpremis sekali pun bukan senang. Ada macam-macam perkara yang mesti anda selesaikan untuk setup kedai.

Anda kena fikirkan tentang perjanjian dengan pemilik kedai (jika sewa), mendapatkan lesen Majlis Perbandaran, meminta kelulusan dari pihak Bomba dan sebagainya. Lecehnya!

Anda juga perlu fikirkan tentang peralatan kedai, hiasan dalaman, stok produk kecantikan dan macam-macam lagi.

Petik jari sekali nak setup kedai boleh habis beratus ribu ringgit. Duit habis banyak tapi untung belum tentu lagi.

Tapi jika anda buat bisnes mobile spa Elken tak perlu pening kepala fikirkan perkara berkaitan setup kedai semua itu. Hanya bawa peralatan mobile spa Elysyle home facial Elken ke rumah pelanggan dan collect income RM99 – RM450 satu sesi!

First day buat bisnes mobile spa pun sudah dapat pulangan lumayan. Bayangkan jika anda buat bisnes mobile spa ini sepenuh hati? Semakin anda rajin dan fokus semakin banyak pendapatan anda. Kerja 4-5 hari boleh dapat RM1,000 – RM2,000. Masyukkkk!

2) Overhead Cost Sangat Tinggi

Pemilik kedai spa kecantikan kena pening kepala dengan kos operasi kedai. Sewa kedai boleh cecah ribuan ringgit sebulan bergantung pada lokasi. Bayaran bil elektrik untuk pengunaan aircond sepanjang hari pasti mencecah at least RM5,000 sebulan!

Bayaran upah pekerja, maintenance dan sebagainya lagi. Sekurang-kurangnya kena sediakan RM20,000 sebulan untuk tanggung operasi bisnes. Parah!

Tapi jika anda buat bisnes spa bergerak Elken tak perlu tanggung kos sewa kedai, bil elektrik, upah pekerja dan sebagainya. Kos operasi bisnes mobile spa hanyalah duit minyak dan tol. Sebulan dalam RM500 sahaja!

Tak banyak pun kos operasi bisnes mobile spa ini jika dibandingkan dengan keuntungan lumayan yang mencecah 5 angka sebulan.

3) Caj Rawatan Spa Yang Mahal

Anda perlu bayar banyak untuk buka dan urus kedai spa kecantikan, jadi anda mesti caj bayaran rawatan spa yang mahal untuk cover balik kos ratusan ribu dan dapatkan untung dari perniagaan kedai spa anda.

Bayaran spa yang mahal RM300 ke atas tak semua wanita yang mampu.

Tapi dengan bisnes mobile spa home facial Elken, semua wanita boleh dapatkan rawatan home facial dengan harga yang berpatutan. Hanya RM99 dah boleh buat rawatan spa. Customer lagi suka sebab mobile spa terus datang ke rumah.

4) Customer Perlu Pergi Ke Kedai

Jadi pemilik kedai spa kecantikan mesti sentiasa fikirkan cara untuk tarik pelanggan datang ke kedai. Tapi ramai wanita bekerjaya dan surirumah tak ada masa pun nak ke spa!

Tapi dengan bisnes mobile spa Elysyle home facial Elken, customer tak perlu keluar rumah hadap jem, bayar minyak dan tol untuk ke spa kecantikan pun.

Perkhidmatan Spa Bergerak Mobile Spa Elysyle Home Facial Elken Malaysia Bisnes Mobile Spa Kecantikan Elken Perkhidmatan Spa Ke Rumah Kuala Lumpur

Customer boleh buat rawatan spa kecantikan di rumah atau pejabat. Nak buat parti spa ajak kawan ramai-ramai pun boleh. Memang best!

5) Cost Marketing Yang Tinggi

Apabila anda buka kedai spa kecantikan di shopping mall, anda kini mesti bersaing dengan kedai-kedai spa yang lain. Bukan anda seorang yang ada kedai spa tau.

Anda kena fikir pula cara untuk dapatkan customer yang mampu bayar mahal untuk rawatan spa. Kena habiskan duit untuk promosi dan pengiklanan pula!

Branding dan marketing mesti power. Nak power kena masuk TV, majalah, naik billboard sepanjang highway dan jalan bandar, upah social media influencers dan sebagainya. Boleh habis ratusan ribu hingga jutaan ringgit hanya untuk promosi!

Tapi dengan bisnes mobile spa Elken jika anda fokus iklan di social media sahaja pun sudah beri pulangan yang lumayan. Ramai wanita di Facebook dan Instagram yang mencari-cari servis mobile spa home facial.

6) Ambil Masa Untuk Dapat Untung

Anda sudah berhabis ratusan ribu ringgit untuk setup kedai spa kecantikan. Malah kos boleh mencecah jutaan ringgit jika melakukan pengiklanan untuk bina branding dan marketing. Nak dapat balik modal bukan mudah. Untung pula belum tentu!

Tapi dengan bisnes mobile spa home facial Elken, anda tak perlu tunggu lama untuk dapat hasil. Anda rajin buat, anda dapat duit!

7) Customer Terhad

Apabila anda buka kedai spa kecantikan, customer anda hanya terhad di lokasi kedai anda berada sahaja. Sebab anda bergantung kepada walk-in customers. Tunggu customer datang baru boleh buat duit.

Tapi dengan bisnes mobile spa Elysyle home facial Elken, anda mempunyai bakal customer yang tidak terhad. Unlimited.

Anda boleh buat home facial di mana-mana sahaja lokasi yang anda suka. Contohnya ada tinggal di Shah Alam. So customer anda pastinya ramai di Shah Alam.

Tapi anda juga boleh layan customer yang berada di Klang, Puncak Alam, PJ, KL dan sebagainya. Time raya balik kampung pun anda boleh buat bisnes spa home facial anda.

Lokasi bukan penghalang. Sebab bisnes spa anda adalah mobile!

Untuk keterangan lanjut mengenai bisnes mobile spa, anda boleh berhubung terus dengan saya pada bila-bila masa untuk table talk. Saya boleh ke rumah atau pejabat anda juga untuk demo atau facial. Lokasi Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya. Hanya perlu WhatsApp saya 019-335 1899 (Aina) untuk set appointment anda.

ELKEN HOME FACIAL MOBILE SPA ELYSYLE TERBAIK DI KUALA LUMPUR
Peluang Bisnes Mobile Spa Elken - Perkhidmatan Spa Kecantikan Bergerak Di Buka!
Hubungi Aina Shahirah : 019-335 1899 | Tekan Untuk Whatsapp

Aina Shahirah Mobile Spa Home Facial Elken

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *